Öppet brev till Carl Bildt

11 maj 2013 by torunn

Jag skrev ett öppet brev till Carl Bildt häromdagen, och mailade det till honom och alla tidningar jag hittade adressen till. De flesta tidningar har dock en gräns på 3000 tecken, så jag vet inte om det kommer komma med någonstans. Men jag postar det i alla fall här och nu och de som vill får läsa helt enkelt. Dela och sprid gärna så han tvingas läsa det!

 

Öppet brev till Carl Bildt.

 

Carl Bildt. Jag vet knappt var jag skall börja. Jag tänker inte försöka sätta dit dig eller bevisa något, för som du själv säger så ”finns det de som har som sport att sätta dit Carl Bildt, men då skall man ju ha lite bättre på fötterna innan man ger sig in i detta”. Jag vill bara att du skall veta att jag vet att ditt samvete inte är rent. Och jag vet att du vet det också. Det är inte ditt fel att du föddes i en uradlig familj, men faktum är att du gjorde det, och med arvet kommer också arvssynden. Dina förfäder var med och plundrade och roffade åt sig och det är det arvet som du lever på idag. Du kan inte hjälpa det, man väljer inte i vilken familj man skall födas, men varje dag har du ett val. Varje dag när du går till jobbet har du ett val, att fortsätta utnyttja andra människor för din egen och dina kompisars personliga vinnings skull, eller att säga nej, jag som har makten tänker använda den för att hjälpa dem som inte föddes uradliga. Jag behöver inte ens ta upp exempel, det är bara att gå in på google och söka på ditt namn så har du en översvämmad internetsjö av smutsiga skålar med dina hala fingrar i. Du är som en teflonpanna, allting rinner av dig, tror du. Men det finns de som kommer ihåg allt, vi som inte lever i din värld, vi som får betala priset för din vidriga politik. Men som sagt vill jag inte argumentera, för jag vet, och du vet, att du är en mycket bättre retoriker än jag, och allting jag säger kommer du ha ett långt och halt svar på. Jag vill inte ens ha ett svar. Jag vill bara veta att du läser det här, och att du tänker på oss ibland och skäms. För jag vet att du vet att din politik inte gynnar alla, jag vet att du vet att du bara tänker på dig själv. Du tycker att det är vårt eget fel, att alla har samma förutsättningar, det är bara att jobba hårt så kommer man till toppen, men innerst inne, är det verkligen så, tycker du verkligen det, eller är det någonting du intalar dig själv varje kväll innan du somnar? Finns det inte ett sätt att göra saker och ting som inte skadar någon någon annanstans? I något jävla land någonstans långt borta, i någon förort någonstans som du aldrig ser, i någon liten avfolkad by någonstans som du aldrig kommer besöka.

 

Du har en chans att göra rätt för dig, att rentvå ditt samvete. Varje dag har du det. Du kan när som helst säga stopp, det här är fel, vi måste sluta utnyttja människor som är svaga och som inte kan göra motstånd.

Jag heter Torunn. Jag är 22 år och uppvuxen på Gotland. Sen jag flyttade hemifrån när jag var femton har jag flyttat ca 25 gånger. Jag hatar dig. Jag hatar dig så otroligt mycket och jag mår illa när jag ser ditt namn eller en bild på dig. Jag mår illa när jag tänker på dig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kommer fira din begravning som britterna firade Margaret Thatchers, och om du går ut och öppnar ögonen, om du går ut på internet och verkligen ser oss, vi som lever i verkligheten, så kommer du förstå varför. Jag vill som sagt inte ha ett svar, jag vill bara att du skall tänka på mig, tänka på oss innan du går och lägger dig varje kväll. Se våra desperata ansikten framför dig. Hör alla sånger vi sjungit. Se hur vi kämpar och kämpar för vår egen och andras överlevnad och ett drägligt liv. Tänka på hur du kämpar emot oss, och krossar oss med lätthet. Vi glömmer inte, och vi förlåter inte, och du kan intala dig själv hur mycket du vill att det inte är ditt problem, att det inte är ditt fel, men du vet innerst inne att det inte är sant, och jag hoppas att du en dag kommer till insikt.


1 kommentar »

  1. carl är som den smarta ledaren i mobbargänget, fredrik och anders är hans små korkade undersåtar. ungefär som malfoy, crabbe and goyle.

    Comment by tok — 30 september 2013 @ 11:47

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment